onsdag 12 december 2012

Att baka lussebullar...

... kändes som en bra ide
 
 
Dvs ända fram tills degen precis jäst färdigt och var redo att bakas ut då det blev strömavbrott
Nåväl optimist som jag är så var jag säker på att strömmen skulle komma tillbaka hyfsat snabbt så jag ställde mig och började baka ut degen
 
 
 
 
Jag bakade snurror med mandelmassa, lussekatter och en krans och tänke hela tiden att  strömmen hinner nog återvända under tiden som bullarna jäser en andra gång
Ack vad jag bedrog mig
Minutrarna gick, blev till kvartar, timmar och bullarna jäste och jäste
 
 



Efter drygt tre  och en halv timme kom strömmen tillbaka
Då hade mina bullar förvandlats till enorma fluffiga skapelser och jag var mer än övertygad om att detta bak skulle sorteras in under katergorin misslyckade bakningar
Men turligt nog bestämde jag mig för att ge det hela en chans och iallafall grädda bullarna och sen provsmaka och en himla tur var väl det
 
 
 
 
Redan vid första tuggan kunde jag konstatera att bullarna var otroligt porösa och att dom inte smakade jäst som jag befarat utan precis som dom ska smaka
Ja ta mig sjutton om det inte är det absolut godaste lussebullarna jag någonsin har bakat
Att sen kransen jäste lite för mycke och förlorade sin från början rätt snygga form och att lussekatterna och snurrorna var enorma får jag liksom ha överseende med
Slutsatsen jag drar av det hela är att när man bakar finns det två viktiga ingredienser för att slutresultatet ska bli bra
 
- gott om tid och massor av kärlek

 


1 kommentar: