lördag 10 maj 2014

Det är så...

 
 
... knäckande
 
 
Just nu visar "Hela England bakar" och "Hela England bakar masterclass" på TV och det går inte att jämföra den bleka svenska varianten med den engelska på en och samma dag
Den engelska är så otroligt mycke bättre, trevligare, mer inspirerande att den svenska versionen framstår som den bleka o lite halvtrista kusinen från landet som vill men inte kan
Och just det där med att vilja men inte kunna bli så otroligt uppenbart för mig när jag ser programmet
 
 
 
 
Det ser/låter så otroligt enkelt när Paul Hollywood och Mary Berry visar olika tekniker och lotsar oss fram längs vägen  till ett färdigt bakverk
Jag blir otroligt inspirerad och sugen på att baka men samtidigt så känns det så knäckande att veta att hur jag än försöker så kommer jag aldrig någonsin att ens vara i närheten av deras slutresultat
 



Det spelar liksom ingen roll hur mycket jag än övar och övar så kvarstår det faktum att jag  är i så total avsaknad av den där sista lilla pysselgenen som ger den där lilla extra fina touchen på ett bakverk
För hur mycket vi än försöker intala oss att läget är ett annat så är det med bakverk som med oss människor - det görs en första bedömning efter utsidan
Jag menar hur många väljer den enkla lite halvtrista muffinsen framför en snajdigt utsmyckad cupcake ?
Inte många, att sen cupcaken rätt ofta är en hyfsat torr och trist historia spelar inte så stor roll eftersom vi redan bedömt den efter dess utsida  utbrustit i "wow" och "Åhhhhhh" och även om tuggan vi just har i munnen inte smakar särdeles mycket så kvarstår vårt intryck av den tjusiga utsidan att toppbetyget kommer som ett brev på posten
 
 

 
 
Låter jag bitter ?
Yes men erkänner det med ett leende på läpparna för kanske är det som min käre make upplyste mig om igår när vi diskuterade just "Masterclass"
- Men tänk på att Paul Hollywood har det som yrke och har bakat flera timmar om dagen i många, många år...
 
 


Ja lite så är det väl för när allt kommer omkring är jag ju inget annat än en glad amatör som bakar hellre än bra och det är ju först nu på senare år som jag blivit intresserad av att lära mer om bakning och börjat läsa lite om hur & varför degen beter sig som den gör istället för att bara "baka på" 
Och sen är det bara att tänka att det är lite synd om alla de stackare som väljer att gå efter utsidan och första intrycket vare sig det gäller människor eller bakverk
Tänk såna pärlor och godbitar man kan missa bara för att man väljer utsida framför insida för även den mest anspråkslösa muffins kan smaka på det mest gudomliga sätt
 
 

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar